AVDD en De Graafschap bezorgen cliënten van Fatima een onvergetelijke middag

Voor mensen met een verstandelijke beperking is een uitstapje niet altijd vanzelfsprekend. Naast de kosten die het met zich meebrengt moet er ook begeleiding en vervoer geregeld worden. AVDD vindt dat deze mensen ook een ontspannen middag verdienen en zij zetten zich daar dan ook graag voor in.

Samen met De Graafschap organiseerde AVDD onlangs een uitstapje naar de wedstrijd van De Graafschap tegen NEC voor dertien cliënten van Fatima. “Een onvergetelijke middag,” vertelt begeleidster Hanny. “AVDD regelde twee bussen met chauffeur die ons netjes tot voor de ingang van het stadion brachten. Dat is erg fijn, omdat we zo cliënten die niet zo goed ter been zijn ook een kans kunnen geven om zo’n evenement mee te maken. De Graafschap had de kaartjes geregeld en ik kan alleen maar zeggen dat iedereen er ontzettend van genoten heeft. Die stralende gezichten en verwondering over de gekleurde ‘rook’ en alle mensen die er binnen waren…. dat vergeet je niet zo snel meer!”

Janneke en Patricia waren twee van de gelukkigen die mee mochten naar de wedstrijd. Patricia: “Het was echt geweldig. In de bus was het al gezellig maar in het stadion was helemaal veel te zien. Het maakt mij niet eens uit dat de Graafschap verloren heeft, het was een superleuke dag!”

Binnenkort verrast AVDD nog een aantal keer cliënten van Fatima met een uitstapje naar De Graafschap. AVDD directeur Hugo Harmsen: “Wij vinden het belangrijk om bezig te zijn met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wat is er nu mooier om samen deze mensen een onvergetelijke middag te bezorgen? Voor ons is een bezoek aan een voetbalwedstrijd iets dat je gewoon doet. Je koopt een kaartje en je gaat. Voor deze mensen is dat niet altijd mogelijk, omdat ze bijvoorbeeld geen vervoer of geen begeleiding hebben. Ik ben blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan hun geluk.”

lees ook op de site van de Graafschap

Terug naar het overzicht