Brandveiligheid

We doen allemaal ons best om ze te voorkomen. Maar soms breekt er toch een brand uit. Dan is het fijn als u en uw mensen de middelen hebben om de schade te beperken en gezond en veilig buiten te komen. Wij dragen daar graag aan bij met het installeren en onderhouden van blusmiddelen en noodverlichting. Want alleen aanschaffen is niet voldoende. Van middelen die zo’n belangrijke rol krijgen in alarmsituaties, wilt u zeker weten dat ze werken. Vooral op het moment dat u niet kunt nadenken over iets anders dan uw directe veiligheid.

Blusmiddelen die werken als het moet

Wij controleren blussers en slanghaspels minimaal 1 keer per jaar. En vaker als uw organisatie een verhoogd risico op brand kent. Onze REOB-erkende onderhoudsmonteurs controleren jaarlijks uw blusmiddelen op werking en eventuele defecten. Elke 5 jaar controleren zij veel uitgebreider. Bijvoorbeeld met een druktest op de slangen.

Licht geeft zicht en voorkomt paniek

Bij brand valt meestal al snel de stroom uit. En daarmee ook het licht. Als er ook nog veel rookontwikkeling is, liggen angst en paniek op de
loer. Goede noodverlichting kan u en uw mensen helpen het pand snel en veilig te verlaten. Wij leggen noodverlichtingssystemen aan die voldoen aan de Arbowet, het Bouwbesluit en de juiste normeringen.

Op eigen kracht

Elk armatuur met noodverlichting heeft een eigen spanningsbron. Die bronnen zijn er in twee versies. De eerste is decentraal. Elke lamp heeft daarbij een eigen accu en lader. Die lader is aangesloten op een eigen groep van de standaard stroomvoorziening. Bij stroomuitval schakelt de lamp automatisch over op de accu en blijft zo branden. Bij de centrale variant zijn alle armaturen aangesloten op een centraal noodstroom-systeem dat inschakelt wanneer de gewone stroomvoorziening uitvalt. Onze adviseurs leggen u graag uit welk systeem het meest geschikt is voor uw organisatie en
pand. De aanleg van de stroomvoorziening laten wij over aan ervaren elektriciens.

Wij bieden u zekerheid

Wij staan 24/7 paraat om uw brandbeveiliging te controleren en onderhouden. Prettig als u bijvoorbeeld vermoedt dat er iets beschadigd is. Natuurlijk hebben onze experts alle relevante erkenningen op het gebied van vakbekwaamheid, kwaliteit en veiligheid. Bovendien hebben ze de modernste technologische hulpmiddelen tot hun beschikking.

Neem contact op