Beveiliging tijdens voetbalwedstrijden

3 april 2014

Tijdens voetbalwedstrijden wordt AVDD ingehuurd om toezicht te houden op verschillende plaatsen in een stadion. Vaak houdt dit in dat we toezicht houden op tribunes waar de vaste aanhang van een club verblijft.

Daarnaast vormen we calamiteiten teams. Deze lopen ronden in delen van het stadion. In geval van een calamiteit worden de teamledenopgeroepen via een portofoon en gaan zij ter plaatse de situatie bekijken. Vervolgens melden ze via de portofoon aan de centrale post wat de stand van zaken is. Deze post kan dan besluiten of er over moet worden gegaan tot actie. In de meeste gevallen is er politie en ME aanwezig, vooral wanneer het een risico wedstrijd betreft.

Ook worden beveiligers ingehuurd om personen te visiteren en te fouilleren bij ingangen van een stadion. Door middel van een mededelingen bord wordt altijd aan passanten aangeveven dat er op die plek gecontroleerd wordt. Daarnaast verzorgen we controles van vip ruimten. We verschaffen alleen toegang aan personen met een geldige toegangskaart tot de vipruimte. Uiteraard doen we dit ingepaste kleding/ kostuum.

Hans ter Woerds

Terug naar het overzicht