Groepsleider: een baan die nooit verveelt!

Ik ben sinds 2012 bij AVDD werkzaam, eerst als surveillant in regio Doetinchem en Arnhem en later in de stedendriehoek Deventer- Zutphen- Apeldoorn. Sinds kort ben ik groepsleider van kantoor Didam (regio Doetinchem, Arnhem en Velp).

Als groepsleider ben ikaanspreekpuntvoor bijvoorbeeld roosters, ritlijsten en operationele zaken. Je hebt dagen dat alles vanzelf gaat en soms dagen dat je veel tegelijk moet doen. Bijvoorbeeld bij ziekte van een collega de planning omgooien om alles‘dicht’ te krijgen. Dit werk gaat dag en nacht door, je moet snel oplossingen kunnen bedenken.

Het is ook werk dat je samen doet, elkaars diensten opvangen waar nodig is.Dit is vaak een uitdaging, soms een probleem. Maar het is altijd nog goed gekomen, omdat we een gezonde ploeg hebben en collega’s die nooit te beroerd zijn om een dienst extra te doen waar nodig is. Ik ben trots op zo’n ploeg!Ik kom regelmatig bij klanten en ontmoet en spreek de mensen zelf. Ik kom bij klanten als er vragen of opmerkingen zijn, met het operationeel maken (sleutel ophalen, rondleiding in pand voor de instructies) of als er dingen onduidelijk zijn. Zo zie je dan ook de gezichten achter de namen en dat vind ik prettig. Het maakt het werk veel persoonlijker dan alleen contact via email en telefoon.

Ik vind het belangrijk om zelf ook met enige regelmaat avond- en weekend diensten te draaien, om bij te blijven en overzicht te houden over wat er zich in het werkveld afspeelt. Is het werkmaterieel op orde en volledig? Zo niet, dan neem ik contact op met hoofdkantoor (als de collega’s dit al niet gedaan hebben) om dit alsnog te regelen. Dit is vaak zo gepiept.

De variatie in mijn werk, het contact met collega’s, de actie in het werkveld… mijn baan verveelt nooit!

Roy Wiendels
groepsleider AVDD beveiliging

Terug naar het overzicht